Monday, November 27, 2006

Professor Kalkyl


Det ringer på dörren. Eftersom jag av naturen är lite avigt inställd till oanmälda besökare så måste jag kika i titthålet en stund. Kan ju vara en av tvåtusen jultidningsförsäljare, och jag orkar inte se ett besviket ansikte till. Men det är min favoritgranne med sin lilla bebis. Hon ville bara tala om att mina nycklar sitter i dörren. Jag tackar för hjälpen och går in igen. Lustigt tänker jag. Det har nog aldrig hänt förut. Går ut i köket och undrar varför aldrig pastavattnet börjar koka. Men luktar gör det! Skit! Har satt på fel platta och där står en annan kastrull och det ryker i botten. Tar av den stackars brända och sätter på rätt platta den här gången. Efter en stund luktar det fortfarande bränt. Har förvisso satt på rätt platta, men inte stängt av den andra. Ska aldrig gå upp 4.30 mer, det lovar jag mig själv. Måste kolla så batteriet i brandvarnaren fungerar...

7 comments:

Anonymous said...

Intressant. Men jag kan bevisa att dygnet 26-27/11 var ett otursdygn. Jag ska bara få det bekräftat av Polisen och försäkringsbolagen först. Jag har flera vänner som skadade sig, imorse var det massa olyckor på E4 söder om Sthlm, jag glömde plånboken i morse OCH att ställa fram soptunnan. Jag tror att fler har oturshistorier att berätta. Det måste vara något med nån zodiak. Eller så är bara "Gud" på bushumör.

Katrine K said...

Kanskje du får legge deg litt tidlig ikveld...
Jeg må le litt (ikke stygt ment altså, men fordi jeg kjenner igjen meg) når jeg leser at du må titte i nøkkelhullet før du åpner døren. Og at du ikke orker et besvikent ansikte...
Jeg har det slik: Hvis det ringer et ukjent nummer, tar jeg aldri telefonen, men blir kjempestresset. Så sender jeg sms til nummeropplysningen og kollar hvem som ringer. Neste gang det samme nummeret ringer, vet jeg hvem det er.
Og for all del, sjekk ditt brannvarslerbatteri før du legger deg!

Johnny said...

jorid: mer än disträ idag:-) klart han har humor. "töyse litt". skönt uttryck!

fredo: du får återkomma med en rapport! hoppas dina kollegor lånade dig till lunchen. och att sopgubbarna hittat soporna ändå!
Ja Gud måste väl ha lite kul han med.

katrine: haha, ja det är nog många som känner sig skyldiga gällande det beteendet. nummerpresentatören blev väl en stressfaktor av stora mått. ingen svarar utan att först se vem det är, ibland hinner man inte ta det innan de lägger på bara för att man inte hinner läsa innan telefonsvararen går på. helt galet, men lite kul:-)

Langri said...

Sådär håller jag på mest hela tiden. Kan tyvärr inte skylla på väckarklockan dock : )

Johnny said...

langri: kanske inte jag heller, men det kändes gött att kunna det den här gången :-)

Vanja said...

vilken UNDERBAR dag... när kommer dina memoarer ut? :)

Johnny said...

vanja: haha, ja det dröjer nog ett tag till. får samla på mig lite här först.