Friday, April 13, 2007

Vissa saker kan man inte skjuta upp. Man kan strunta i tandläkarens information om att det där hålet minsann behöver lagas, innan det blir värre. Tills det gör riktigt förbannat ont och du ringer och kräver en akuttid för du håller på att sprängas av smärta. Då är valet inte ett val, smärta är en motivator som ingen rår på. Eller fel, vissa gör det, men få. Så ska det vara.

När det gäller fysisk smärta är den lättare att hantera, den är konkret och det går ofta att åtgärda. Bort med tanden, bort med smärtan. Problemet löst. Men när smärtan sitter i själen är det svårare. Vi känner att det inte känns bra, men har svårt att sätta fingret på det. Undermedvetet vet vi, men många andra saker hindrar oss att ta upp det till ytan. Om vi blir medvetna måste vi agera, därför är det lättare att rationellt förklara bort det. Förändringar skrämmer oss. Men till slut gör det lika ont i själen som det kan göra i tanden och vi tvingas ta itu med problemet. Illamåendet blir större än rädslan för vad som ska hända, valet blir inte längre ett val.

Jag ska på ett möte idag. Det kommer med största säkerhet innebära förändringar. Men när alla ursäkter är använda, när inga förklaringar hjälper, då måste vi agera. Ibland är valet inte längre ett val.

6 comments:

Anonymous said...

Uups! Inget bra datum i dag, heller. Håller tummarna att det går bra ändå!

ALW said...

Jag kan bara hålla med dig i allt du säger. Och Lycka till idag, min vän!

Anonymous said...

Fredag den 13:e, bådar inte gott du... Extra mycket, hoppas allt går bra!

Visionary soul said...

Och nu har du blivit en vilsam skog med en lämpligt placerad parkbänk i. Det verkar... rätt, just nu. En gissning är att det du skriver om handlar om en yngre viktig närstående person till dig...? Vad det än rör sig om så verkar det allvarligt, och jag hoppas att mötet gick bra. Att förändringen är igång, och på rätt håll. Det ska nog gå bra, det brukar göra det när man väl tar tag i sånt som man vet att man borde ha gjort för ett tag sedan...

Anonymous said...

37 år sedan du var bebis eller sedan du föddes?

Om det är det senare så får du ha en väldigt fin födelsedag!

Anonymous said...

skrivkramp: tack min vän, men det var ingen höjdare.

s-g: tack s-g, jag uppskattar det.
therese: tack så mycket!
v.soul:du har rätt, och ibland kommer bra saker ur det som inte framstår så.
elsa: idag var min födelsedag, så tack så jättemycket!