Monday, April 23, 2007

Munkar och tårta

Har Du intervjuat en munk samtidigt som ni åker i en gammal folkabuss för att hämta byggmaterial? Det är vad jag gjort idag. Efter att ha ätit tårta med samtliga klosterboende. Blev lite sugen faktiskt. På att bli munk alltså.

24 comments:

Anonymous said...

Det platsar på listan över "Märkligaste saker jag gjort i mitt liv"!

El said...

Jag känner igen den där känslan. Eller känslorna snarare. Dels den av att göra något så far out there att det inte går att hitta på.

Och dels den av att bli sugen på att gå i kloster. Jag har bott på kloster ibland när jag rest. Det är så stilla och vackert. Har en bekant som är nunna, träffar inte henne så ofta, men hon är fantastisk. Hon är så trygg och harmonisk. Klart man funderar på att gå samma väg.

Katie H said...

Jag vill ha munkar, munkar, munkar med hal i...jag far nog ta och censurera resten. Men vad kul!!!
Om du blir munk sa halsar jag garanterat pa, minns fortfarande klostret vi halsade pa pa lagstadiet. Roliga stunder, minsann.

Johnny said...

rosa: ja det har en given plats:-)

ellen: ja jag förstår hur du menar. han var också så där harmonisk att man bara blir avundsjuk. vi kanske möts på klosterkonferens i framtiden?

swedette: blev lite osäker där, men jag tror och hoppas du menar donuts:-) du är mer än välkommen om det blir så!

El said...

Bästa bilden! (förutom den med nästannyföddadottern dårå).

Anonymous said...

Det är sjukt. Inget annat. Men glöm inte att fråga dig själv vad det betyder. För meningslöst tror jag inte att det är.

By the way - idag köpte jag J. Campbells "The hero of a thousand faces". Du känner kanske till den. Om inte, köp den. Googla den.

Anonymous said...

Låter som et spennende intervjuobjekt - og en morsom/rolig reportasje å skrive :-)

Kan jeg få låne katten?

Katrine K said...

Neii, ikke bli munk!

Jill said...

Nja, passer du til å være munk da?

:D

Katie H said...

Fredo & JDawg: Pa tal om donuts sa har de en donutshop har som bara bakar organiskt. Hur gott som helst. Och Gamle Joe (-seph Campbell) ar ett geni! "Hero..." ar vad alla litteraturisar far lasa pa college, men det basta kommer senare. Lyssna pa hans intervjuer fran 87-snaret, finns sakert pa biblioteket - med Bill Moyers "The Power of Myth" heter dom. Phenomenal!
Satt och lyssnade pa detta medans jag jobbade pa choklad fabriken, sa att jag fick lite stimulans i alla fall.

Annars? Jo, jag ska pa meditations kurs i Texas, ar det tankt. Tio dagar, upp 04:30 och meditera hela dagarna. Ingen notebook, ingen jogging, ingen musik...bara andas. Hoppas naturligtvis ocksa bli sadar lugn, men det kanske blir tvangstroja istallet. Pray for me.

Anonymous said...

ellen: tack så mycket!

fredo: jo jag har en ganska klar insikt i vad det betyder, men munkgrejen skulle inte passa mig i det långa loppet.
har läst en del av mr campbell, dock inte denna. har googlat den och hittat den också. ska införskaffas, tack för tipset!

jorid: det var verkligen kul! och visst får du låna katten, ska jag sätta henne på tåget? :-)

katrine k: nej jag lovar, det lär inte bli något munkliv för mig:-)

jill: jag får inte ens bli munk innan min dotter är myndig, så jag har tid att fundera :-) men jag tror inte det passar mig.

swedette: låter som munkgodis! du får visa mig om jag hälsar på. tackar för tipset, ska se om jag hittar det på bibblan.
hoppas du får en skön tid och jag tror du fixar det, blir nog mest jobbigt i början att stänga av. håller en tumme för dig!

Anonymous said...

Swedette: Kom inte in på din blogg, vad är det Google gör, bygger tullar? Vet inte. Men jag har "The power of myth" as well. Mycket bra. Hur kommer jag in på din blogg?

Sorry J för att jag skriver om detta som "kommentar" ; )

Anonymous said...

fredo: okej, bara för att det är du:-)

El said...

Fredo: Swedettes blogg finns här:

http://swedette.blogspot.com/

konstigt om du inte kommer in...?

Vanja said...

Njae... det har jag nog aldrig gjort (vad jag kan minnas). Det lät inspirerande :) Och vilken fin kisse. Heter den Christer?

El said...

Glömde säga, att ja, det kanske blir så att jag tillbringar en månad eller två i Stockholm. Men, kommer givetvis tillbaka till västkusten på helger, och under semesterveckorna. Men inget är hugget i sten än....

Johnny said...

ellen: jag kommer inte in heller, något är knas!

vanja: ja det var det, bisarrt, men bra!
nej, hon ville ha ett tjejnamn, så det fick bli lisa. men christer är bra:-)

Johnny said...

ellen: okej, vi vill ha dig på västkusten vet du:-) du får berätta mer om vad du ska göra sen. om du nu ska göra det vill säga.

Anonymous said...

Munk, kloster, du? Spännande, hur kommer denna känsla sig?

Anonymous said...

therese: varför är det så otänkbart:-) nej det var bara så fridfullt på något sätt. jag antar att jag är trött på struliga relationer och letar efter något som är på riktigt. vad tror du?

Anonymous said...

Inte otänkbart, känner dej ju inte men oväntat ändå. Skippa struliga relationer för någonting riktigt, syftade du på Gudsrelation? Hur säker är du på att Gud finns? Får känslan av att du tänker alldeles för "mycket" och självständigt för att joyna en bunt enkelspåriga celibatmän. Kan du tänka dej ett helt liv utan sex?

Anonymous said...

therese: nej du har helt rätt, jag skulle inte kunna tänka mig det, ett liv utan sex alltså. jag syftade mer på en riktig relation som är stabil och seriös.

Anonymous said...

Ja! Sett henne på Oslo-toget, så henter jeg henne på stasjonen. Hon kanskje kommer at stanna her.. Jag har svenska grannar, i fall hon lengtar hem iblant :-)

Johnny said...

jorid: hon är lite resrädd, men jag ska tala med henne. tror hon får det bättre hos dig:-)du verkar ha det allra godaste hjärta.