Wednesday, October 10, 2007

Mitt i verkligheten.

Om du någonsin åker till Göteborg och har tillgång till bil, då rekommenderar jag en sväng utmed riksväg 158. Sväng av efter Hovås och kör gamla vägen ner till Lindås, Kullavik, Malevik och angränsande nejder. Här bor inte direkt kreti och pleti i den underbara kustnära naturen. Det lär du bli varse. Men vilka hus. Vilken miljö.

Meningen med dagens utflykt var att besöka skolorna i området. Det var också en upplevelse.

10 comments:

Anonymous said...

Skulle du ställa upp som guide och vägvisare om jag hade vägarna förbi för en sån roadtrip? (Om jag nu hade haft tid över för att kunna göra något så skönt, kul och avkopplande.)

Katie H said...

Hej och nej, men det där är ju min väg!
Vilka minnen. Men skolorna, man får ju inte busskort eftersom det tillhör Kungsbacka kommun. Men cykla, det kanske går ändå. Många älgar, så se upp!

Johnny said...

Rosa: absalootely:-) Avkoppling behöver man, glöm inte det.

Swedette: JAg misstänkte det ja. Kungsbacka, har de inte råd med busskort? Strange.

Katie H said...

Whatever!
Det finns fattiga männskor på kusten också, men kul att se att fördomarna om sydvästra Gôtet ligger kvar!

Lintin said...

Det bästa är ändå att gå längs cykelbanan och ha det majestätiska havet på ena sidan och de pömpösa villorna på den andra. Villasafari en masse.

Anonymous said...

swedette: Vänta nu, vad hände här...du sa att ni inte fick busskort, och jag tyckte det var konstigt, för det får man ju i Göteborg. Och jag menade att Kungsbacka kommun har bättre förutsättningar ekonomiskt oftast.
Och jag vet att att inte alla som bor där är rika. Precis som att alla som bor i östra gbg inte är fattiga. och jag bor ju själv i
västra gbg, eller hur? vi som brukar förstå varandra så bra...hoppas vi gör det nu med:-)

lintin: japp, kan bara instämma. När vädret tillåter:-)

Katie H said...

No worries.
Thought you meant all us "richies" didn't have to have buspasses as we were rich enough to make our own way. Flera skolkamrater som cyklade i ur och skur till GBG för att slippa betala egna kort, då de bodde en hållplats över kommungränsen. Om Kungsbackas skolor vet jag inget.

On a happier note, there's summer, winter, spring and fall at Amundön to look forward to. Vinterdopp och sen springa som en galning till parkeringsplatsen, för cykla dyngblöt i December gör man inte gärna.

Anonymous said...

swedette: okej, skönt att vi redde ut det då. och när du säger ser fram emot, menar du att du tänker flytta tillbaka dit då?

Katie H said...

Det blir nog så, en dag.

Johnny said...

swedette: ah, gött. då kan vi ta den där lunchen iallafall :-) flytta snart?