Thursday, October 26, 2006

Vidrigt!

Av någon anledning har jag fått hela köket fullt av vidriga bananflugor. I slutet av oktober! Hittar inget gammalt som ligger gömt, har ingen disk framme...vet inte vad jag ska hitta på. Någon som har ettt bra tips? Tacksam i så fall.

9 comments:

Anonymous said...

Ställ fram en liten skål med ättika i. Det brukar få dem att fly fältet. Ättika-i-skålen-tricket hjälper även mot lukt (från t.ex cigarett rök och annat obehagligt).
Annars kan man hälla upp ett halvt glas rött vin och låta det stå framme över en natt eller två. Det de är alldeles särkilt förtjusta i (vilket visar sig morgonen efter när de flyter omkring döda i glaset).
Lycka till!

Johnny said...

Tack ellen! Jag ska omgående prova iallafal vintricket. ättika har jag inte hemma så det får vänta till imorgon. Återkommer med resultatet :-)

Anonymous said...

Jdawg: Hoppas det funkar.
Men du, vart tog den trevliga katt-bilden vägen?
Jag gillar katter (iofs så gillar jag nästan alla djur, och tycker därför lite illa om vin-tricket eftersom flugorna drunknar) har två stycken, men de är tyvärr kvar hem-hemma.

Johnny said...

Du ellen, jag gillar det inte heller...men flugor tycker jag är riktigt äckligt, helst de små. Och katten är riktigt söt, jag lovar. Jag har en egen här hemma, hon ligger och sover i min klädgarderob just nu...Synd att du inte fått med dig katterna, det måste vara jobbigt. Skönt sällskap är de :-) Hem-hemma är USA?

Anonymous said...

jdawg: Jag har virrigt nog många hem-hemma, utspridda i olika städer och länder. I just det här katt-fallet är hem-hemma inte längre bort än i södra Sverige. Ja, det är lite trist att jag inte kunde ta med mig dem, men de har det mycket bättre i ett stort hus på landet. Det skulel vara svårt att vänja dem vid en lägenhet i stan tror jag.

Anonymous said...

Det har du rätt i. Min katt får gå ut trots att jag bor i lägenhet. Fast jag bor ganska lugnt här, det funkar. Katter ska man helst inte stänga in. Inte människor heller.
/Jdawg

Anonymous said...

En soppa jag körde framgångsrikt består av:
En halv dl vatten
En matsked flytande honung
En tesked vinäger
En dutt diskmedel

Blanda allting innan du duttar i diskmedlet. Det gör att de asen halkar ner och inte kan hålla sig flytande. 10-20 småsvin döda per dygn. Alternativet nu är att öppna korsdrag. Jag vet inte men snö och kyla kan de nog inte stå emot.

Johnny said...

Tackar för tipset! Har fortfarande en del svin kvar, trots idoga försök att bli av med di små! Och de verkar stå emot kylan ganska bra, tyvärr!

B said...

Neste år - hvis du får samme problem da - så kjøper du en kjøttetende plante som min Hr. Flue. Jeg har en del bilder av han i bloggen min, hvis du lurer på hvordan han ser ut. Vi har ingen fluer her, jeg måtte til og med i butikken for å kjøpe sirisser til ham her om dagen, ellers ville han sultet i hjel!

:-) Plask (som bombarderer bloggen din med kommentarer i dag!)