Monday, July 14, 2008

Com Hem.


Så mycket har förändrats sen jag var liten. Istället för att gå och ringa på hos varandra och fråga om det går att leka, ringer man på telefonen och frågar om man kan höras på msn om en stund. Framför datorn, inne i ett stängt rum.


Hemma på landet där jag växte upp är det mycket som hänt. Det har byggts hus så det knakat i kommunens väggar, områden har rivits och ersatts av annat. Nytt.


Men ett område är i stort orört, och det är på den sidan mina föräldrar bor, i vårt gamla hus. När man kommer runt en krök dyker den här vyn upp. jag blir alltid glad av den. När jag var tio år stod vi där och såg den raserade Tjörnbron i bakgrunden. Eftersom vår fröken bodde på Orust och inte kom till skolan var vi väldigt oroliga. Men Barbro hade klarat sig. Det var skönt.

Jag har varit där ovanligt mycket i sommar. Kanske är det så att jag börjar bli äldre trots allt och börjar längta hem? Nej, men en stuga hade varit perfekt. Får se om det går att lösa. För jag vill inte lämna stan, men gärna åk ut och andas ibland. ta båten ut till öarna och dyka från klipporna.

Sen vill jag åka hem. Hem till stan igen. Men varför inte, det bästa av två världar.

Just nu sitter jag och väntar i en evighetslång Com Hem-telefonkö. Det är inte kul vare sig i stan eller på landet.

Men å andra sidan kunde jag passa på att skriva det här. Och jag som skulle vila från datorn idag. Hmm, ska nog gå och ringa på och fråga om någon vill leka sen istället.



10 comments:

Anonymous said...

Tjörn??
Där var jag varje sommar när jag var liten,,,

Anonymous said...

rosa: Nära, men inte riktigt :-) Eller ja, det är ju Tjörn man ser där borta, så du har rätt.
//Johnny

GIS-mormor said...

Nu vaknade gissningsdemonen i mig :-) Stenungsön kanske?

Johnny said...

gis-mormor: Ja på andra sidan, det stämmer :-) Good guess!

TP said...

Kan vara någon kilometer eller två från mitt krypin. Jag kan bekräfta att man ändrar inställning i takt med ålder. När jag var tjugo flyttade jag ifrån landsorten till stan för jag var så innerligt trött på allting men nu är jag tillbaks till rötterna igen. Å framför allt... Jag stormtrivs!

Johnny said...

tp: Okej, då kanske vi ses på en glass eller två i Getskär? Vet du, min bäste vän när jag växte upp där hette också tp. han bor i Hongkong nu, så det är väl inte du va....:-) Eftersom jag känner Jimmy så undrar jag om vi också träffats?
Ha det gott.

TP said...

Känner du Jimmy är det högst sannolikt att du även känner till mig. Jimmy är nämligen min bror. Å har vi inte träffats så kommer vi garanterat att göra det. Tills dess: Ha d!

Johnny said...

tp: Ja jag kom ihåg det efter jag skrev min kommentar, Anders hade ju berättat det. Minnet är bra men kort ibland. Klart vi kommer ses, jag antar att vi redan gjort det i en svunnen tid, men ser fram mot att göra det igen.
Ha det gott du med!

TP said...

Nu vet jag vem du e! Rättare sagt så bekräftade Jimmy mina aningar.
Tillsammans med honom var du med i världens genom tiderna största 12-årslag. Hehe!

Johnny said...

tp: Syftar du på storleken på oss då? :-) Världen är liten, jag tyckte det var väldigt kul när Anders berättade vilka ni var. Vi kommer ju ändå inte från den största metropolen...Ska upp snart och bada, var där igår föresten. Ha det gott och hälsa Jimmy.